SVA - SFS , Ekonomi, kvalitet och verksamhetsstyrning (EKV)

Tillsvidareanställning  |  Heltid  |  Kollektivavtal  |  Tjänstepension  |  28–35 dagars semester  |  Friskvårdsbidrag  | Möjlighet till distansarbete  |  Uppsala  |  Flex  |  Sista ansökningsdag 2024-04-07 

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:712854/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. Som medarbetare på SVA bidrar du till ett hållbart samhälle och får vara en positiv kraft för djurhälsa och djurvälfärd.

Ekonomifunktionen arbetar centralt med ekonomifrågor och ansvarar för myndighetens samlade ekonomihantering från löpande bokföring till bokslut och rapportering samt med budget , uppföljning och prognoser. Vi är ett team på elva personer.  

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med redovisning och uppföljning av externa bidrags- och forskningsprojekt, såväl nationella som internationella, inklusive EU-projekt. Det innebär bland annat att medverka och bistå projektledare och forskare med ekonomistöd vid bidragsansökningar, projektbudget, uppföljning samt återrapportering till finansiärer. Tillsammans med projektledaren kommer du att ansvara för att ge en rättvisande bild av den ekonomiska ställningen i projektet samt att redovisning sker inom ramen för lagar och regelverk. Då flertalet projekt involverar flera partners ingår även att medverka vid framtagande av samarbetsavtal/överenskommelser samt att koordinera ekonomisk information. Stor del av arbetet är att ge stöd till projektledare, forskare, administratörer samt partners i ekonomiska frågor samt att ta fram ekonomiska underlag, analyser och sammanställningar. Din uppgift blir också att utveckla arbetet med de ekonomiadministrativa stödet. 

Du kommer även att delta i andra vanligen förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet, såsom löpande redovisningsarbete, avstämning och bokslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning, gärna på högskolenivå eller har motsvarande kompetens. Du har några års erfarenhet av att arbeta som ekonom, gärna med redovisningsinriktning. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel.  

Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna, såsom att vara drivande och orädd då tjänsten kräver att du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du har en god förmåga att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kontakter med andra har du en god kommunikativ förmåga, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare har du en pedagogisk förmåga då du ska kunna förklara ekonomi för icke-ekonomer. I arbetet har du såväl nationella som internationella kontakter vilket kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. 

Meriterande

Erfarenhet av projektredovisning och administration av forskningsprojekt, gärna från EU-projekt eller från annan statlig myndighet. 

Villkor

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/25
Kontakt
  • Helena Pantzar, Ekonomichef, 018-674000
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018-674000
Facklig företrädare
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, SEKO, 018-674000
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb