SVA - SFS , Ekonomi, kvalitet och verksamhetsstyrning (EKV)

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-05-31 

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:728600/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

Om tjänsten

Fokus för tjänsten ligger på verksamhetsutveckling inom ledning och styrning av SVA. Vi har ett integrerat ledningssystem inom kvalitet, arbetsmiljö och miljö, biorisk och informationssäkerhet. SVA har ackreditering och certifieringar för ISO9001, ISO45001, ISO14001, ISO/IEC17025. Arbetet innebär kontakt med hela SVA:s verksamhet. Rollen är placerad hos kvalitetsgruppen som arbetar med kvalitetsfrågor inom SVA:s verksamhet. SVA har en blandad finansiering med anslag, forskningsbidrag och uppdragsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stora kontaktytor inom och utanför SVA. Du kommer att arbeta både med övergripande styrning och kvalitetsarbete. Kvalitetsgruppen har stort fokus på ett ständigt förbättringsarbete och att stimulera innovativa lösningar både internt och externt. I din roll kommer du att initiera och driva verksamhetsplaneringsprocessen vid SVA, inkluderande omvärldsbevakning, målstyrning och analys. Vi strävar efter en mer effektorienterad styrning. Målet är en effektiv kombination av kvalitetsarbete med statlig styrning – Ett SVA.

Du kommer vidare att fungera som stöd och bollplank till hela SVA:s verksamhet. Som verksamhetscontroller hos oss kommer du både att initiera och driva systematisk verksamhetsutveckling med ett SVA-övergripande perspektiv. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med våra huvudprocessägare. Du kommer att arbeta både verksamhetsnära och strategiskt med utvecklingsfrågor inom SVA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förmåga att anlägga ett helhetsperspektiv på olika frågor och förstår att driva utveckling med systemsyn.

Vi söker dig som har en akademisk examen relevant för uppdraget och som också har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsledning, gärna i offentlig verksamhet. Du har erfarenhet av processutveckling utifrån ett ledningssystem samt erfarenhet av det strategiska perspektivet. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, och är van användare av IT-stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom att du är noggrann, prestigelös och lyhörd. Vi vill att du är strukturerad och analytisk, har en förmåga att arbeta effektivt, är resultat- och lösningsorienterad samt har ett helhetsperspektiv. Du är kvalitetsmedveten och drivande. Du trivs att arbeta både självständigt och i team.

Du är flexibel och har intresse för att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Som person har du lätt för att samarbeta och du tycker om att ge service och kan bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Du har förmåga att hos andra öka förståelsen för utveckling och förbättringsarbete samt inspirera dem i deras ambitioner.

Meriterande

• Kunskap om statlig förvaltning och styrning/ledning.
• Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsledning i offentlig  verksamhet
• Förståelse av arbete i ackrediterad miljö, gärna riktad mot laboratorium.
• Gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling i enlighet med ledningssystem för kvalitet
• Har arbetat i en större organisation.

Villkor 

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/48
Kontakt
  • Maria Engedahl, 018-674000
Facklig företrädare
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb