Avdelningen för mikrobiologi, Pre-post och support

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Vid avdelningen för mikrobiologi arbetar vi med forskning, utveckling och diagnostik inom området infektionssjukdomar hos djur. Vid sektionen för pre-post och support tar vi emot och registrerar inkommande prover samt förmedlar provsvar.  

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med sektionens övriga administratörer och huvudsakligen arbeta med registrering av kunduppgifter, debitering och provsvarsutskick i vårt egenutvecklade laboratoriedatasystem SVALA. Kopplat till detta kommer du också att vara ansiktet utåt i vår kundsupportfunktion. Viss ekonomiadministration kan också bli aktuell, då främst hantering av leverantörsfakturor, liksom att bistå labpersonalen med ankomstregistrering av inkommande provförsändelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial utbildning och flerårig relevant erfarenhet av liknande uppgifter. Du har erfarenhet av att fungera som administrativt stöd med kundkontakter. Du har god IT-kompetens. Som administratör hos oss vill vi att du har förmåga till helhetssyn och behöver ha intresse av att utveckla arbetet med administrativt stöd.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person är du är noggrann, driftig, serviceinriktad och flexibel. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team med löpande uppgifter. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Meriterande

Meriterande är om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom sjukvården.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2020/62
Kontakt
  • Annkristin Andersson, sektionschef, 018 - 67 40 00
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018 - 67 40 00
Facklig företrädare
  • Carina Pettersson, ST, 018 - 67 40 00
  • Magnus Thelander, SACO, 018 - 67 40 00
  • Theres Andersson, Seko, 018 - 67 40 00
Publicerat 2020-11-09
Sista ansökningsdag 2020-11-23

Zurück zu Stellenangeboten