Epizootologi och sjukdomskontroll

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Avdelningen har en expertroll inom sjukdomsövervakning, beredskap och bekämpning av allvarliga smittsamma djursjukdomar och zoonoser, riskvärdering samt smittskydd och bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden.
Avdelningen har två sektioner, sektionen för epidemiologiska metoder och sektionen för epizootologi och sjukdomskontroll. 

Arbetsuppgifter

Sektionen för epizootologi och sjukdomskontroll leds av den biträdande statsepizootologen, som har nedanstående huvudsakliga arbetsuppgifter/ansvar:

  • Leda och vara del av sektionens expert- och riskvärderingsfunktion för allvarliga smittsamma djursjukdomar och zoonoser.
  • Operativt ansvarig för avdelningens rådgivnings- och bekämpningsarbete i samband med utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar och zoonoser
  • Att som sektionschef ha personalansvar och leda sektionens verksamhet.
  • Ansvarig för och ingå i SVA:s funktion Tjänsteman i Beredskap (TIB)

Kvalifikationer

För tjänsten krävs vetenskaplig kompetens motsvarande laborator (docentkompetens) inom området infektionsepidemiologi. Enligt SVA:s instruktion krävs dessutom legitimation som veterinär, beprövad erfarenhet i ett ämne som tillhör epizootologins verksamhetsområde, samt praktisk erfarenhet av fältepizootologiskt arbete. Som sektionschef och ledare krävs att du har god arbetsledande förmåga och erfarenhet av arbetsledning.

Då tjänsten innebär nära samarbete med flera myndigheter och organisationer kommer även stor vikt att fästas vid kommunikations- och samverkansförmåga. Vetenskapliga anställningar vid SVA görs utifrån såväl vetenskaplig prövning som efter övrig skicklighet av betydelse för anställningen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. För att lyckas i din ledarroll behöver du vara drivande, trygg, ansvarstagande, ha god organisations- och initiativförmåga samt resultatorientering.

Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökningshandlingarna ska inkludera CV, publikationslista, kortfattad redogörelse för den vetenskapliga verksamheten, samt de fem publikationer som bedöms bäst representera den sökandes forskning inom området.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2020/61
Kontakt
  • Cecilia Hultén, t f avdelningschef , 018 - 67 40 00
  • Karl Ståhl, t f statsepizootolog, 018674127
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018 - 67 40 00
Facklig företrädare
  • Carina Pettersson, ST, 018 - 67 40 00
  • Magnus Thelander, SACO, 018 - 67 40 00
  • Theres Andersson, Seko, 018 - 67 40 00
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-23

Tilbage til Ledige stillinger