SVA - Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor, Fisk

Tillsvidareanställning  |  Heltid  |  Kollektivavtal  |  Tjänstepension  |  28–35 dagars semester  |  Friskvårdsbidrag  |  Uppsala  |  Flex  |  Sista ansökningsdag 2023-04-02 

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:599200/

Som medarbetare på SVA bidrar du till ett hållbart samhälle och får vara en positiv kraft för djurhälsa och djurvälfärd.

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Fisksektionen är nationellt referenslaboratorium för sjukdomar hos fisk, skaldjur och blötdjur. I samråd med myndigheter och näring diskuteras och genomförs hälsoprogram och sjukdomsdiagnostik. Vi har egna laboratorier för virologisk och bakteriell diagnostik och dessa utgör en viktig del i verksamheten. Sektionen deltar i smittutredningar och ger råd inför saneringar vid utbrott av särskilt allvarliga sjukdomar. Vid sektionen bedrivs även forskning med nationella och internationella samarbeten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för det virologiska odlingslaboratoriet vid sektionen. Detta innebär att du hanterar de prover som kommer in för virologisk odling, såväl som tar hand om de cellkulturer som används inom diagnostiken. Du kommer att ansvara för att genomföra det årliga ringtestet avseende virusinfektioner. Du ska kunna genomföra den bakteriologiska diagnostiken för att kunna hjälpa till i det laboratoriet vid behov. PCR-diagnostik ingår inte i arbetsuppgifterna. Kvalitetsarbete, dokumentation och rapportering kommer att vara viktiga delar av arbetet.

Kvalifikationer

Du är utbildad biomedicinsk analytiker eller har en annan för tjänsten relevant utbildning. Du har erfarenhet inom mikrobiologiskt laborativt arbete samt ackrediterad laboratorieverksamhet.

Arbetet innebär viss kundkontakt och kontakt med internationella laboratorier och det är därför viktigt att du behärskar något av de nordiska språken samt engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp och vara noggrann, systematisk och ansvarstagande.

Meriterande

Erfarenhet av arbete med cellkulturer och virusodling är meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom labdatasystem och med kvalitetssäkring.

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och rent dricksvatten.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Charlotte Axén, sektionschef, 018-674000
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018-674000
Facklig företrädare
  • Carina Pettersson, ST, 018-674000
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, 018-674000
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb