Statens veterinärmedicinska anstalt, Avd för kemi, miljö och fodersäkerhet

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Är du intresserad av tryggad livsmedelsförsörjning, säker mat och en hållbar livsmedelskedja? På SVA jobbar vi med dessa frågor till exempel genom att övervaka, diagnostisera, utreda och lämna åtgärdsförslag när smittor, antibiotikaresistens eller giftiga ämnen påträffas hos djur eller i miljön.

På sektionen för miljö och fodersäkerhet (SMF) jobbar vi bland annat med säkert foder och vatten till djur, anpassning av djurhållning och smittspridning från miljö till djur. Ofta är frågeställningar kopplade till klimatförändringar och andra krissituationer. Vi bedriver forskning, utbildning och projekt i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Vi ger expertråd, genomför riskvärderingar och vi tillhandahåller, tillsammans med avdelningens andra sektion (sektionen för kemiska analyser), analyssvar av både mikrobiologiskt och kemiskt innehåll i foder och livsmedel. 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö där du kommer få möjlighet att bidra till hela avdelningens verksamhet och utveckling. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att arbeta som forskare och expert inom foderområdet, med tyngdpunkt på risker kopplade till miljö, mark och vatten. De områden där du främst kommer att bidra och där vi behöver utöka gruppens kompetens är inom mark/växtodling, växtskadegörare, mykologi och toxikologi och hur detta kan påverka djur eller djurens foder. 

I arbetet ingår att jobba med kunskapsuppbyggnad, både genom att leda egna projekt och delta i andras. Du förväntas även svara på frågor från privatpersoner och organisationer, samverka med andra myndigheter och aktörer inom sektorn såväl som svara på remisser och skriva expertutlåtanden.

För att trivas med jobbet behöver du vara van att ta egna initiativ och eget ansvar. Du är noggrann och organiserad och gillar att både jobba självständigt och i grupp. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper vid rekryteringen.

Kvalifikationer

För det här jobbet behöver du ha:
- en doktorsexamen inom relevant område
- erfarenhet av att söka finansiering av forsknings- och utvecklingsprojekt
- förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift
- god förmåga att kommunicera kunskap både vetenskapligt och populärvetenskapligt
- upprättade nätverk inom lantbrukssektorn och lätt för att etablera nya kontakter

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen. 

Meriterande

Det är meriterande om du även har:
- erfarenhet av projektledning
- fördjupade kunskaper om foder och fodersäkerhet, speciellt kopplat till vårt föränderliga klimat, de förutsättningar och nya patogener eller andra negativa effekter som kan kopplas till det.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, så fort som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2022/30
Kontakt
  • Johanna Dernfalk, sektionschef, 070-2110517
Facklig företrädare
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Carina Pettersson, ST, 018-674000
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
Publicerat 2022-04-26
Sista ansökningsdag 2022-05-23

Terug naar vacatures