SVA - Avdelningen för mikrobiologi, Bakteriologi

Intermittent anställning | Kollektivavtal | Tjänstepension | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Sista ansökningsdag 2024-04-26

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:719680/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i sektionens team där du deltar i det dagliga diagnostiska arbetet med fokus på odling, art- och resistensbestämning av kliniskt relevanta fynd.
I förekommande fall självständigt utföra avläsningar och registrera resultat i vårt egenutvecklade laboratoriedatasystem Svala. Kundkontakter framför allt via mail och telefon.

Kvalifikationer

Vi söker dig senior veterinär med gedigen erfarenhet av veterinärmedicinsk bakteriologi. Du är utbildad veterinär och har flerårig erfarenhet av laborativt bakteriologiskt arbete inom ackrediterad laboratorieverksamhet.

Det är viktigt att du är noggrann, självgående, van att samarbeta med andra och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Du måste kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har goda teoretiska kunskaper inom veterinärmedicinsk bakteriologi och erfarenhet av odlingsbaserad mikrobiologisk diagnostik från en ackrediterad verksamhet. Erfarenhet av flera olika analystekniker exempelvis resistensbestämningar typning av bakterier och svampar. Det är också meriterande om du har kunskaper om resultathantering i laboratoriedatasystem SVALA.

Villkor

Anställningen är intermittent, dvs på timme vid behov. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Intermittent anställning
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/31
Kontakt
  • Susanne André, sektionschef, 018-674000
Facklig företrädare
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb