SVA - Statens Veterinärmedicinska Anstalt, IT

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. Verksamheten är bred och mångsidig och finansieras genom anslag, bidrag och en betydande andel uppdragsverksamhet. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala. Vi är många veterinärer, biomedicinska analytiker och forskare men vi har också ett flertal andra olika yrkeskategorier som behövs för att få en större organisation att fungera väl. 

SVA:s IT-avdelning har till uppgift att upprätthålla en säker och kostnadseffektiv IT-miljö utifrån verksamhetens krav. Vi är c:a 20 personer som sköter hela kedjan från helpdesk via IT-infrastruktur till systemutveckling och test. I vår IT-miljö använder vi Microsoft OS på servrar och klienter. Vår servermiljö är virtualiserad med WMware.

Arbetsuppgifter

Som en del av SVA:s IT-stöd självständigt och i grupp arbeta med att utveckla SVA:s IT-miljö och infrastruktur. Visst fokus kommer att ligga på IT-säkerhet och administration av molntjänster som Azure och O365.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren IT-tekniker med flera års erfarenhet av såväl traditionell IT-infrastruktur och servrar och nätverk som molnbaserad infrastruktur med goda kunskaper om Azure, Active Directory och O365. Då SVA är en beredskapsmyndighet med ett viktigt uppdrag inom det nya civila försvaret är IT-säkerhet en prioriterad fråga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, såsom att du är i flexibel, gillar att ge service, är  initiativtagande och självgående samt har en god samarbetsförmåga. 

Meriterande

Erfarenhet av MS Advanced Threat Protection är meriterande samt även MS SCOM, SharePoint och Linux.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-15
Löneform Månadsllön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2021/25
Kontakt
  • Erik Heed, IT-chef, 018- 67 40 00
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018 - 67 40 00
Facklig företrädare
  • Carina Pettersson, ST, 018 - 67 40 00
  • Theres Andersson, Seko, 018 - 67 40 00
  • Carina Pettersson, ST, 018 - 67 40 00
Publicerat 2021-04-26
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Tilbake til ledige stillinger