SVA - Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor, Häst, Hund, Katt

Särskild visstidsanställning | Del- eller heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-06-10 

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:731508/

Om arbetsplatsen, SVA

Farliga djursmittor kan få allvarliga konsekvenser, från lidande hos djur och människor till ekonomiska förluster och störningar i matförsörjningen. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet som genom diagnostik, forskning och rådgivning stärker Sveriges förmåga att bekämpa djursjukdomar som utgör hot mot kritiska samhällsfunktioner. Friska djur – trygga människor. 

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap om infektionssjukdomar, antibiotika och vaccinförsörjning. DOA är ett nationellt kunskapscenter för myndigheter, organisationer, veterinärer och allmänhet. Vi söker nu en hästveterinär för en tidsbegränsad anställning på sektionen för häst, hund och katt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete inom vår grupp av djurslagsexperter. Din främsta uppgift blir att leda ett forskningsprojekt om ekvint coronavirus men du kommer också delta i sektionens arbete med att utveckla och förmedla kunskap om infektionssjukdomar hos häst. Vi arbetar med problemlösning som främjar förebyggande djursjukvård och sjukdomsbekämpning för ett hållbart samhälle med god beredskap.

I tjänsten ingår till exempel rådgivning till praktiserande veterinärer, produktion av kunskapsunderlag och fortbildning om olika sjukdomar och deras diagnostik och bekämpning, omvärldsbevakning nationellt och internationellt, samt delaktighet i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Du arbetar i samverkan, både internt inom SVA, och externt med bland annat andra myndigheter, veterinärer och branschorganisationer. Arbetet utförs till stor del självständigt, vilket innebär både frihet, ansvar och egna initiativ. Tjänsteresor förekommer. Tjänstgöring på andra sektioner eller avdelningar vid SVA kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker en disputerad legitimerad veterinär med god erfarenhet av kliniskt arbete med hästar och stort intresse för infektionssjukdomar, smittskydd och ett vetenskapligt arbetssätt. Vi vill att du är väl insatt i svensk hästhållning och har goda förutsättningar för ett givande nätverkande med veterinärer och hästnäring. Du har erfarenhet av att publicera granskade vetenskapliga artiklar, skriva forskningsansökningar och har en viss vana vid laboratorieanalyser. Du är bra på att uttrycka dig och har talang för att söka, skapa och förädla information på svenska och engelska i tal och skrift, och du trivs med sådana uppgifter.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, som att du har en god kommunikativ förmåga, och fungerar bra i både självständigt arbete och i grupp. Du är utvecklingsinriktad och initiativtagande. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss.

Meriterande

Erfarenhet av myndighetsarbete, smittskyddsarbete, och vårdhygien är meriterande. Har du dokumenterat vetenskapligt arbete inom området eller en specialistexamen är det också en merit.

Villkor

Särskild visstidsanställning under ett år. Omfattningen är dock flexibel mellan 75 – 100%. Start kan ske i augusti eller september 2024.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/51
Kontakt
  • Johanna Lindahl, sektionschef, 018-674000
Facklig företrädare
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb