SVA - Avdelningen för patologi och viltsjukdomar, Diagnostik

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-07-21

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:732823/

Om arbetsplatsen, SVA

Farliga djursmittor kan få allvarliga konsekvenser, från lidande hos djur och människor till ekonomiska förluster och störningar i matförsörjningen. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet som genom diagnostik, forskning och rådgivning stärker Sveriges förmåga att bekämpa djursjukdomar som utgör hot mot kritiska samhällsfunktioner. Friska djur – trygga människor. 

Avdelningen för patologi och viltsjukdomar, Diagnostiksektionen

I SVA:s arbete som central- och referenslaboratorium för veterinärmedicinsk diagnostik utgör avdelningen för patologi och viltsjukdomar (POV) en viktig länk. Djur och djurorgan skickas till oss från hela landet för patologisk diagnostik. Vid avdelningen finns drygt 40 personer varav ca 20 veterinärer. Inom avdelningen finns Diagnostiksektionen som utför uppdragsdiagnostik inom patologi för produktionsdjur och sport- och sällskapsdjur samt försöksdjur. Patologiverksamheten är viktig för att kunna följa sjukdomsläget i Sverige. Diagnostiksektionen har behov av att rekrytera en veterinärpatolog.

Arbetsuppgifter

På diagnostiksektionen arbetar du med diagnostiska obduktioner, inklusive forensikuppdrag, samt histopatologi av prover från obduktionsfall och insända biopsier. Efter tolkning av resultaten görs skriftliga utlåtanden till djurägare och veterinärer. Kontakter med kliniskt verksamma veterinärer och besiktningsveterinärer är en viktig del av arbetet. Patologiarbetet bidrar också till SVA:s uppdrag att följa och analysera utvecklingen av sjukdomstillstånd hos domesticerade djur inom landet. Vidare är SVA godkänd som utbildningsplats för veterinärer som ämnar ta europeisk specialistexamen i patologi (Diplomate ECVP). Som anställd på SVA kan vid behov arbete med andra uppgifter eller arbete på andra avdelningar också förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad veterinär med erfarenhet av arbete med patologi (obduktioner och histopatologisk bedömning). Det är av betydelse för tjänsten att du kan jobba självständigt med tilldelade arbetsuppgifter men också att du har god samarbetsförmåga för att kunna fungera väl i vår arbetsgrupp. Flexibilitet är en viktig egenskap, då det dagliga arbetet behöver anpassas efter verksamheten och man kan behöva ”rycka in” inom sektionen där dagens arbete så kräver.

Du behöver ha god kunskap i svenska och engelska för att kunna kommunicera yrkesmässigt både i tal och skrift, samt ha god datorvana. Arbetet som patolog och ämnesexpert kräver både ett gott praktiskt handlag och att kunna tillämpa teoretisk och akademisk kompetens. Du ska vilja utvecklas fortlöpande, hålla dig uppdaterad yrkesmässigt, och aktivt bidra till verksamhetens utveckling. Du ska ha god tolerans för hög arbetsbelastning.

Meriterande

Erfarenhet av arbete med patologi.
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Övrigt

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/52
Kontakt
  • Ylva Lindgren, sektionschef, 018-674000
  • Dolores Gavier Widén, avdelningschef, 018-674000
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018-674000
Facklig företrädare
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
Publicerat 2024-07-01
Sista ansökningsdag 2024-07-21

Tillbaka till lediga jobb