SVA - Avdelningen för epidemiologi, sjukdomsövervakning och riskvärdering

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester |
Friskvårdsbidrag | Uppsala | Möjlighet till visst distansarbete | Sista ansökningsdag 2023-04-30

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:701277/

Det här är ett jobbtillfälle för dig som:

  • Vill jobba tillsammans med några av Sveriges främsta sjukdomsexperter och epidemiologer
  • Vill vara del av ett högpresterande och generöst team i en vänlig och kreativ atmosfär
  • Är serviceinriktad och vill bidra till samhällsnyttan och det svenska totalförsvaret
  • Vill vara i händelsernas centrum vid bekämpning av allvarliga sjukdomsutbrott bland djur

Vilka är vi?

Avdelningen för epidemiologi, sjukdomsövervakning och riskvärdering, sektionen för epidemiologiska metoder. Vi är ett team med kompetens inom ett brett spektrum av epidemiologiska metoder och spetskompetens när det gäller tillämpning av dessa i en sjukdomsövervakningskontext. Vårt fokus är epidemiologisk analys och verktyg som underlättar och ökar vår förståelse av djurhälsodata. Vårt team består av medarbetare från flera olika länder och kommunikation inom gruppen hålls vanligtvis på engelska. Vi har ett stort nationellt och internationellt nätverk och ansvarar för epidemiologisk analys och rapportering när det gäller veterinär sjukdomsövervakning, beredskap och utbrottsbekämpning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer främst bestå av datahantering, programmering, kommunikation och samarbete med både dataägare och användare (både SVA-interna och externa). Utveckling av interaktiva dataöversikter i form av appar/webb-verktyg är en viktig del av arbetet (se vår publicerade artikel: Data workflows and visualization in support of surveillance practice).

Arbetet kommer att vara del av olika nationella och internationella projekt. Vid eventuella utbrott och akuta frågeställningar kommer fokus skiftas till datahantering och visualisering med syfte att stötta omedelbar sjukdomsövervakning, riskvärdering och kommunikation. 

Kvalifikationer

Den som söker ska ha en utbildning på universitetsnivå inom dataanalys, programmering, biostatistik, statistik, kvantitativ epidemiologi eller motsvarande.  Arbetsuppgifterna kräver kompetens att hantera komplexa dataset, versionshantering, programmering och gärna statistikprogrammet R inklusive R Shiny och R Markdown. 

Vi tar stor hänsyn till den sökandes personliga egenskaper och söker en gruppinriktad person med hög social kompetens och förmåga att samverka tätt och föra dialog, både internt på SVA och med våra externa intressenter inom branschen. Det är avgörande hur personens kompetens och erfarenhet kan komplettera och stärka gruppen i övrigt och matcha våra behov inom uppdrag och löpande verksamhet. Det är ett krav att personen kan uttrycka sig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.  

Meriterande 

Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av arbete som statligt anställd tjänsteman. Det är även meriterande att ha erfarenhet av spridningsmodellering av sjukdomar, att arbeta i Microsoft Azure och med data från svenska djurregister.

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/13
Kontakt
  • Jenny Frössling, sektionschef, 018-674359
  • Wiktor Gustafsson, dataanalytiker, 018-674144
Facklig företrädare
  • Magnus Thelander, SACO, 018-674000
  • Theres Andersson, Seko, 018-674000
  • Anton de Jong, ST, 018-674000
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb