Avdelningen för mikrobiologi, Forskning och utveckling

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Beskrivning

Vid SVA bedrivs mikrobiologisk forskning och diagnostisk verksamhet med referenslaboratoriefunktioner och vi söker en bakteriolog med doktorsexamen inom molekylärbiologi och mikrobiologi.

Arbetsuppgifter

Att vara expert i och resurs för forskningsprojekt inriktade mot molekylär bakteriologi, inklusive Campylobacter. Att utveckla kunskapsläget genom forskningsansökningar, myndighetsuppdrag och samarbeten, samt arbete med referenslaboratoriefunktioner såsom kunskapsförmedling, kompetensprovning och internationellt standardiseringsarbete inom EU:s referenslaboratorium (EURL) för Campylobacter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en biomedicinsk/biologisk utbildning, alternativt veterinärexamen och är disputerad inom relevant område. Du har flerårig erfarenhet av bakteriologisk forskning med utmärkta och dokumenterade kunskaper inom molekylärbiologi. Du är bra på att arbeta i vetenskapliga team samt på att koordinera och att självständigt planera sitt arbete. Stor vikt läggs vid personens lämplighet, såsom god samarbetsförmåga, du är kvalitetsmedveten, driven, strukturerad, tydlig och en initiativtagande person med en god social förmåga. Den sökande skall ha goda kunskaper i engelska och svenska (eller annat skandinaviskt språk), både i tal och skrift.

Meriterande

Erfarenhet av bakteriologisk diagnostik, forskning om Campylobacter och andra bakteriella zoonoser och veterinärmedicin är meriterande. Vi värdesätter ett självständigt arbetssätt i kombination med samarbetsvilja med övriga forskare och EURL Campylobacter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2019/46
Kontakt
  • Håkan Andersson, sektionschef, 018 - 67 40 00
  • Susanne Östling, HR-specialist, 018 - 67 40 00
Facklig företrädare
  • Magnus Thelander, SACO, 018 - 67 40 00
  • Carina Pettersson, ST, 018 - 67 40 00
  • Theres Andersson, Seko, 018 - 67 40 00
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-08

Zurück zu Stellenangeboten